Nazaj

25/05/21

25.05. 2021 INTEC MKD V svet usmerjeno podjetje Intec MKD - gradi, zaposluje in ustvarja kakovostna delovna mest ter znižuje svoj ogljični odtis, v Tržiču!


V svet usmerjeno podjetje Intec MKD, ki ni pozabilo svojih korenin - gradi, zaposluje in ustvarja kakovostna delovna mest ter znižuje svoj ogljični odtis, v Tržiču!
Tržiško Intec MKD se ukvarja z razvojem in izdelavo kovinskih delov za industrijske elektronske naprave. V industrijski coni Loka gradi nov poslovno-proizvodni objekt. Investicija je vredna več kot 6 milijonov evrov in bo omogočala zaposlitev do 250 ljudi kar je skoraj še enkrat več kot jih je v podjetju sedaj. Intec MKD http://www.intec.si/, ki se lahko pohvali z več kot 40-letno tradicijo pri obdelavi pločevine, je eno od vodilnih regijskih podjetij na področju razvoja in izdelave kovinskih delov, konstrukcij in kompleksnih ohišij za industrijske elektronske naprave, stroje ter opremo. Podjetje več kot 95 svojih izdelkov izvozi, največ v Nemčijo, Avstrijo in Švico.

Nov objekt bo zgrajen na 14.000 kvadratnih metrov veliki parceli ter bo imel približno 8.600 kvadratnih metrov proizvodnih in poslovnih površin. Kasneje lahko to površino povečajo na več kot 10.000 kvadratnih metrov. Za nakup zemljišča v industrijski coni Loka v Tržiču so se odločili pred tremi leti. "Po dolgotrajnem postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja smo ga januarja letos končno uspeli pridobiti. Vseskozi smo imeli podporo lokalnega okolja, Občina Tržič in župana, kar nam še dodatno potrjuje, da smo se prav odločili in ostali v občini Tržič," je izpostavil direktor podjetja Gorazd Križaj. Podjetje z novo investicijo ne stremi samo k povečanju kapacitet in bistvenemu izboljšanju finančnih in prodajnih rezultatov, temveč ima za cilj doseganje dolgoročne konkurenčnosti in stabilnosti poslovanja ter ustvarjanje kakovostnih delovnih mest v lokalnem okolju. Poleg tega bodo v podjetju zmanjšali ogljični odtis in energetsko obremenitev proizvodnega procesa. Kasneje imajo v načrtu tudi izrabo odvečne toplote iz proizvodnje in postavitev sončne elektrarne na strehi objekta. Investicija v novo stavbo in opremo bo stala približno 6,1 milijona evrov, podjetje pa bo na novo lokacijo predvidoma preseljeno v prihodnjem letu.

Nov objekt bo omogočal do 250 delovnih mest, pri čemer velja, da je bilo v začetku tega leta v podjetju zaposlenih 136 ljudi. Naložbe podjetja Intec MKD je vesel tudi tržiški župan Borut Sajovic. Ob tem je izpostavil, da podjetje nima težav s tem, kje dobiti sredstva in ali bo zadosti naročil, temveč se najpogosteje zastavlja vprašanje, kje dobiti vsaj še 50 kovinarjev. Zato Sajovic ob koncu šolskega leta mladim in njihovim staršem polaga na srce, naj razmišljajo tudi o takšni poklicni usmeritvi in službi v domačem kraju.


Povzeto po www.sta.si

25.05. 2021 INTEC MKD V svet usmerjeno podjetje Intec MKD - gradi, zaposluje in ustvarja kakovostna delovna mest ter znižuje svoj ogljični odtis, v Tržiču!


Avtor novice: www.sta.si
Objavi novice: